Stedentrip in Duitsland

Wanneer je denkt aan een stedentrip naar Duitsland, dan kom je wellicht direct op de grote namen zoals Berlijn, München en  Keulen. Uiteraard zijn dit grote en belangrijke steden, maar Duitsland kent meer mooie en bijzondere locaties voor een vakantie of stedentrip. Hieronder een aantal tips!

Hamburg

Hamburg is een zeer oude handelsstad en is al meerdere honderd jaar de belangrijkste zeehaven van Duitsland. Net zoals we dat kennen van Amsterdam en Rotterdam heeft ook Hamburg een bijzondere maritieme rol en geschiedenis. Dit uit zich in de architectuur, maar ook de stadsindeling en voorzieningen. Hamburg is een mooie en bijzondere stad met veel groen, veel water, veel gezelligheid en bijzondere doorkijkjes.

Boek een hotel in Hamburg op hotel-hamburg.nl

Trier

Trier is één van de twee oudste steden van Duitsland en is zelfs een tijdje de hoofdstad geweest van het West Romeinse Rijk. Icoon van de stad is de Porta Nigra, de vroegere Romeinse Stadspoort, die vrijwel geheel intact nu midden in de stad staat. De grote kerk en ook het gezellige stadscentrum met vele historische panden is een lust voor het oog. Verder is fietsen  en lopen langs de Donau een heerlijk ontspannend tijdverdrijf.

Boek een hotel in Trier via TrierHotel.nl

Ulm

Ulm is een gezellige studentenstad in het Zuid Westen van Duitsland. De Ulmer Münster, een enorme kerk, het Schieves Haus en de stadsmuren zijn enkele van de highlights die de stad te bieden heeft. Ulm ligt op een belangrijk kruispunt van snelwegen en is voor Nederlanders op weg naar Oostenrijk of Italië een goede tussenstop.

Boek een hotel in Ulm via hotelulm.nl

Dresden

Dresden ligt helemaal in het Oosten van Duitsland vlakbij de grens met Tsjechië. De omgeving is zeer natuurrijk. De Dresdner  Heide is een enorm natuurreservaat wat direct aan de stad grenst. Een bezoek aan Dresden is een bezoek aan de stad, maar ook de omgeving mag u niet missen.

Boek een hotel in Dresden via hoteldresden.nl

Hannover

Hannover is de hoofdstad van deelstaat Nedersaksen. Deze stad kreeg al in 1241 na Christus stadsrechten en heeft dus een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gezellige centrum is dan ook een bijzondere plek, waar klassiek en modern goed met elkaar matchen.

Boek een hotel in Hannover via hotel-hannover.nl

Dortmund

Dortmund ligt in het Westen van Duitsland en is niet al te ver van de Nederlandse Grens. Dortmund was een zware industrie stad, waar kolenmijnen lange tijd de motor van de economische groei vormden. De grote kerken, mijnen en landhuizen geven tekenen van grote welvaart en hoge bevolkingsaantallen. Naast deze bijzondere bouwwerken is ook het Westfalenpark een bezoekje waard. Dit park behoort tot één van de grootste stadsparken van Europa.

Boek een hotel in Dortmund via hotel-dortmund.nl