Bezienswaardigheden vakantie Mexico Stad

Heb jij zin in een nieuwe vakantiebestemming? Mexico-stad is de hoofdstad van Mexico. Mexico-stad heeft zo’n 9 miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste steden ter wereld. Tellen we de inwoners van de deelstaat rondom de stad mee, dan komen op zo’n 20 miljoen inwoners. Het bijzondere aan deze stad is, dat hij gebouwd is in het Dal van Mexico op zo’n 2240 meter boven de zeespiegel. Mexico-stad is een erg gewilde vakantiebestemming en de stad heeft eigenlijk voor elk type toerist wel iets te bieden en hier komen dan ook een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad aan bod. Boek direct online je reis naar het vakantieland mexico.

Zócalo in Mexico-stad

Het op twee na grootste plein van de wereld bevindt zich in Mexico-stad. Het staat ook wel bekend als het plein van de grondwet, Plaza de la Constitución, en het is het centrale plein van het mooie historische centrum van de stad. Op het Zócalo vindt u een aantal bezienswaardigheden. Zo staan er onder andere het Nationaal Paleis wat de zetel van de Mexicaanse regering is en de Spaanse Kathedraal, de grootste kerk van Latijns-Amerika. Op het plein wordt dagelijks een reusachtige Mexicaanse vlag gehesen en elk jaar viert men op het plein de dag van de onafhankelijkheid. De President van Mexico luidt daarbij de historische klokken die ook luidden toen in 1810 de Mexicaanse onafhankelijkheid werd uitgeroepen.

Museo Nacional de Antropologia

Dit Nationaal Antropologisch museum is gevestigd in het prachtige paleis van de vroegere Spaanse vicekoning. Het museum heeft maar liefst 23 zalen en een oppervlakte van zo’n 80.000 vierkante meter. Rondom het museum vindt u het park Chapultepec, een park wat op zich al een bezoek waard is. Kenners noemen het museum het beste museum van Mexico, en in de collectie bevinden zich onder andere de Azteekse zonnesteen en Olmeekse koppen uit Tabasco, en er is een permanente tentoonstelling over het hedendaagse leven van de indiaanse bevolking van het land.

Tlatelolco in Mexico-stad

In het noorden van Mexico-stad, in het voormalige plaatsje Tlatelolco, bevindt zicht het Plein van de Drie Culturen. Er staan een Azteekse piramide en een 17e eeuwse kerk op het plein, en in 1967 werd er het Verdrag van Tlatelolco getekend, een verdrag dat van Latijns-Amerika een kernwapenvrij gebied maakte. Het plein staat helaas ook minder positief op de kaart, want in 1969 verloren 300 mensen hun leven op het plein toen ze tijdens een demonstratie tegen het autoritaire karakter van de Mexicaanse regering werden doodgeschoten door het leger en de politie.

Chapultepec Het grootste park van Mexico-stad is het Chapultepec. Het op een heuvel gelegen park is ruim vier vierkante kilometer groot en bevat naast een dierentuin ook 6 verschillende musea waaronder het al genoemde Nationaal Antropologisch museum. De inwoners van de stad komen hier samen om te ontspannen.