Leer Italiaans voor op vakantie

Italië is een prachtig land, waar niet alleen het mooie landschap, de schitterende kust maar ook de rijke cultuur, en de italiaans keuken samen komen tot een onvergetelijke ervaring.

italie

Italië is immers een druk bezochte vakantiebestemming door Nederlanders, en zijn er zelfs vele Italiaanse elementen verweven met onze cultuur. Zonder dat we het in de gaten hebben groeien we als kind al op met enkele Italiaanse lekkernijen, zoals Pasta’s Pizza’s en natuurlijk italiaans schepijs. Niet ze gek dat wanneer we ouder zijn massaal op vakantie gaan naar het mooie land.

De rijke romantische taal Italiaans.

Zo,n vakantie in Italië is natuurlijk nog mooier en beter wanneer je ook wat Italiaans spreekt. Het is niet alleen handig voor op vakantie. Het is ook nog eens een van de mooiste talen ter wereld. De Italiaanse taal heeft veel overeenkomsten met het Spaans en is daarom voor Spanjaarden een erg makkelijke taal om te leren.

Maar ook als Nederlander is het niet moeilijk om Italiaans te leren. Dit kun je doen via avondonderwijs op een locatie zo dicht mogelijk bij je in de buurt. Het nadeel hiervan is alleen dat deze cursussen vaak niet in de buurt zijn en op bepaalde dagen en tijden zijn. Grote kans dat je dus niet kan of dat het te ver voor je is.

Daarom is een cursus Italiaans via avondonderwijs niet de beste optie. De beste optie is natuurlijk om Italiaans te leren in Italië zelf. Nu zie ik je alleen niet afreizen naar Italië voor een cursus Italiaans om vervolgens in de vakantie wat italiaans te kunnen spreken. Ook zie ik je niet in je vakantie naar een school voor Italiaans te gaan, laats staan dat die er in Nederlands – Italiaans is.

Italiaans via een online thuisstudie.

Nee de beste oplossing en waarbij je de meeste vrijheid hebt om te leren zoals jij dat wilt is middels een thuiscursus Italiaans leren. De kenmerken hiervan zijn is dat het betaalbaar is, je kunt leren waar en wanneer jij dat wilt. Ook in Italië, tijden je vakantie. Stel jezelf maar alvast voor hoe je heerlijk op het strand of op het terras van je appartement of stacaravan zit. En daar je cursus italiaans voor beginners of zelfs gevorderden aan het volgen bent.

Hoe lang je leert, wanneer en waar is dus geheel aan jezelf. Italiaans leren via een thuisstudie is de beste optie. Op deze website over Italiaans leren kun je een complete lijst met de verschillende taalcursussen italiaans vinden.

Voor elk budget is er wel een cursus voor beginners of gevorderden te vinden.

Waarom Italiaans leren?

De meeste mensen spreken Engels en daar kun je je prima mee redden wanneer je op vakantie bent. Wat veel mensen niet beseffen is dat je met een taalcursus erg veel leert over de cultuur en geschiedenis van een land. Laat Italië nu net een land zijn met een zeer rijke geschiedenis van niet alleen italië, maar de geschiedenis van Italië heeft invloed gehad op heel Europa.

Ook de gewoontes en de tradities leer je het makkelijkst door de taal te leren. Daarnaast kun je dit meteen in de praktijk brengen door met locals te praten. Een biertje of je favoriete pizza bestellen wordt ook een stuk leuker in het Italiaans. Ook de liefde van je leven vind je makkelijker in het Italiaans. 😉

jachtverhuur italië

Tags: