Dansen in Cuba

Zin in een rondreis van twee of drie weken? Wat dacht je van het Spaans sprekende Cuba? Ze spreken vrij gebrekkig Engels dus als je een beetje Spaans kunt is dat mooi meegenomen. Voor culinaire gerechten moet je in Cuba niet zijn. De eetcultuur is niet bepaald hoogstaand te noemen alhoewel je waarschijnlijk wel dingen zult proeven die je nog nooit eerder hebt geproefd. Het weer in Cuba is altijd goed. Er heerst een tropisch klimaat met gemiddelde temperaturen van 25 graden. Als je naar Cuba gaat kun je kiezen tussen een rondreis of een relax vakantie. Het is namelijk een veelzijdig land waar je van alles kunt doen. Zelf raad ik een rondreis aan via kras waardoor je het hele land kunt ontdekken. Heb je niet genoeg tijd om het hele eiland te ontdekken? Dan kun je ook een kleiner rondje door het eiland maken.

Een aantal reizigers die met shoestring naar Cuba zijn geweest zeiden het al: je moet zeker naar de hoofdstad Havana gaan. Wat zeker gezellig is, is om te reizen met een groep. Je zult dan met een groep Nederlanders in twee of drie weken het eiland verkennen. Tijdens de reis zal je de prachtige stranden, stadjes en natuur zien. Op de witte stranden kun je lekker uitrusten onder het genot van een tropische cocktail. In de traditionele stadjes kun je lekker eten en de historie van het land proeven.

Wil je liever individueel reizen zodat je alles zelf in kunt plannen? Dan zijn er wat dingen waar je op moet letten. Als je een overnachting zoekt is het super leuk om bij Cubanen te overnachten. Dit wordt casa particular genoemd wat eigenlijk een bed and breakfast is. Je zult dan voelen hoe de Cubanen wonen. Als je vervoer zoekt kun je kiezen tussen een huurauto, taxi of bus. Met een huurauto ben je zelf helemaal vrij waar je heen wilt rijden. Een taxi kan leuke tips geven wat je zeker moet bezoeken maar de bus is misschien wel het beste. Het busnetwerk is erg goed in Cuba en je komt langs allerlei prachtige bezienswaardigheden. Het kost ook vrijwel niets.